Hyr klubbens Maxi 77

Som medlem och seglingskunnig kan du hyra vår Maxi 77:a.

Hyr klubbens Maxi 77 ”Lady Madonna”!

Som medlem i Wikens Båtselskap har du möjlighet att hyra klubbens Maxi 77; ”Lady Madonna” för en dag eller längre. 

Maxi 77 är en populär segelbåt som mellan 1972 och 1982 tillverkades i över 3900 exemplar. Båten ritades av Pelle Pettersson och är 7, 62 m (25 fot) lång, 2, 50 m bred och med ett djupgående på 1, 55 m.  Maxi 77 har en segelarea på 34 m² och väger 2 ton varav 800 kg ligger i kölen.

Maxi 77 är en robust kölbåt med plats till 4-5 personer. Sedan klubben förvärvade Maxi 77:an har den genomgått en del renovering och fungerar nu utmärkt att bo i för ett dygn eller mer. Lady Madonna är bl a utrustad med rullgenua, pentrykök och utombordare.

Vad gäller för att för att hyra ”Ladyn”?

  • Du är medlem i WBS
  • Du är minst 18 år 
  • Segelkunning med viss vana att segla en köbåt av Maxi 77:ans storlek. Vi ser helst även att du som hyrestagare minst innehar förarbevis. 
  • Priset är 500:-/ dygn.
  • Båten är försäkrad men hyrestagaren står för självrisken vid allvarligare skador som uppkommer t ex vid kollision eller grundstötning. Vid skador som uppkommer p g a vårdslöst handhavande och framförande av båten av hyrestagaren och/ eller av medföljande besättning står hyrestagaren för alla kostnader. Båten är ganska robust men vi förutsätter att hyrestagaren använder sitt förnuft och inte ger sig ut vid alltför dålig väderlek med stark vin och kraftig sjö.
  • Båten återlämnas städad och i samma skick som vid uthyrningen. Eventuella skador som uppkommit ska alltid rapporteras. Vid mindre skador står WBS för eventuella reparationskostnader.

Är ni ett gäng som är sugna på att segla så går det även utmärkt att som medlemmar låna Lady Madonna på WBS kvällsseglingar på måndagar.

Anmäl ditt intresse av att hyra ”Lady Madonna” via mail till info@vikensbs.se. Rubricera med ”Hyra Maxi 77”. Ange namn, telefon och önskat datum. Samma om du vill låna båten på någon av sommarens ”Måndagsseglingar”.

Dela gärna