WBS seglarskolor

Kolla in våra kurser och anmäl dig!

Varje sommar anordnar WBS seglarskola för både nybörjare och lite mer erfarna seglare. I seglarskolan lär du dig att segla, men framför allt har vi roligt tillsammans!

Segling är en sport som passar de flesta och som du har glädje av och kan njuta av hela ditt liv. Du kan segla tillsammans med vänner, kappsegla, leka eller bara ge dig ut på havet när solen skiner eller helt enkelt när längtan till havet faller på. WBS har som uppgift att till den yngre generationen föra vidare det som klubben står för; nämligen båtintresse med kärlek till sjö och hav, kamratskap, sjösäkerhet, allemansrätt och att värna om vår miljö.

Vår primära målgrupp är barn- och ungdom men vi vet att intresset brukar spridas till föräldrar, syskon och kanske nära vänner. Därför har vi också en möjlighet att erbjuda seglingskurs för de något äldre och större seglarna.
WBS ser också väldigt gärna att du som förälder engagerar dig i och stöttar barnens och ungdomarnas seglande. Det mesta av WBS verksamheter bygger på ideella krafter. Du behöver absolut inte besitta någon kunskap eller erfarenhet av segling. Med ditt engagemang och ett glatt humör kommer du långt. Du är så varmt välkommen!

Alla instruktörer i WBS är utbildade av Svenska Seglarförbundet och vi följer deras riktlinjer och kursplaner i seglarskolan.

Har du frågor om våra kurser, maila: seglarskola@vikensbs.se

Vill du jobba som WBS instruktör?

Anmäl ditt intresse nedan

Instruktörsanmälan
Det finns ett talesätt som säger att ”segla är livet” och det håller vi på WBS med om!

Kapare & Pirater

På ett lustfyllt sätt, med mycket bus och skoj, prövar vi sjölivets kamratskap och lär oss sjövett. Var med och leta ledtrådar till sjörövarskatten. Från 6 år.

Seglarskola

Nybörjar- och fortsättningskurser för barn och ungdomar i olika båttyper. Från 8 år.

Vindsurfingkurs

Lär dig vindsurfa! Kurser för dig mellan 9 -16 år. Även kurser för vuxna.

Seglarskola vuxen

En veckas intensivkurs för vuxna. Från 16 år.